Villa Slotlaan Oudorp

Nieuwbouw

Een strakke moderne villa in het groen met prachtig uitzicht (in de winter, als de blaadjes gevallen zijn) op het natuurgebied de Oudorperhout.

Het uitzicht vanuit woonkamer en woonkeuken vroeg om grote glaspartijen. Woonkamer en woonkeuken zijn van elkaar gescheiden door een hoogteverschil van 40 cm. De royale betontrap verzorgt de samenhang tussen beide ruimtes. Het is logisch dat de opvallende open haard juist op die overgang is geplaatst. De begane grond vloer is van woonbeton. De notenhouten trap en het doordachte verlichtingsplan maken de sfeer warm en gemoedelijk. Het grote platte dak van garage en achtergelegen verblijfsruimtes is bedekt met Sedum (vetplantjes). Daardoor wordt zelfs het uitzicht vanuit de slaapkamers zeer verrassend!

Hoewel de woning zeer royaal bemeten is voelen alle ruimtes heel goed aan. Er is veel aandacht besteed aan de detaillering van het bouwwerk. De woning voldoet nagenoeg aan de zwaarste eis voor luchtdicht bouwen. Dankzij het toepassen van een geothermische warmtepomp, balansventilatie en een dak vol PV panelen is de villa energieneutraal.