In the spotlight


Butterlaan

Woonhuis Butterlaan te Heiloo In een fraaie boomrijke straat in het centrum van Heiloo staat deze jaren ’30 woning. De woning moest nodig aangepakt worden. Zo is het elektra vernieuwd, een fraaie badkamer gemaakt en tevens de woonkamer vergroot aan de achterzijde. Om in de maat van de woning te blijven is besloten de gevel... Lees verder »

Baetenburg

Woonhuis Batenburg te Heiloo De wijk Baetenburg is in de jaren ‘70 van de vorige eeuw gebouwd. Kenmerken van de geschakelde woningen zijn oa. de verspringende dakvlakken en de brede witte randen van dakgoten en windveren. De wens van de opdrachtgever was om ten behoeve van de slaapkamer boven de garage een dakkapel in het... Lees verder »

Woonhuis Jan Ruslaan in Heiloo

Woonhuis Jan Ruslaan te Heiloo De nieuwe bewoners van deze fraai gelegen woning hadden de wens de bestaande garage te vervangen door een comfortabele hobbyruimte. De garage werd gesloopt en vervangen door een zeer goed geïsoleerde hobbyruimte. De gevel is bekleed met verticale houten geveldelen die onzichtbaar bevestigd zijn. Om de nieuwe aanbouw te integreren... Lees verder »

Nieuwbouw woning Oudorp

Start van de opdracht in januari 2016. Een voormalig schapenlandje in Oudorp is opgedeeld in 3 kavels voor de bouw van vrijstaande woningen. Op een van deze kavels hebben wij de opdracht gekregen een moderne villa te ontwerpen. Wij zijn nu, juli 2016, in de bouwvoorbereidingsfase. Meer informatie volgt later…..        

AIA-Architectuurprijs 2016 Heiloo

Bij gelegenheid van de landelijke Dag van de Architectuur organiseerde het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar (AIA) een tentoonstelling van bijzondere hedendaagse architectuur in de Cultuurkoepel van Heiloo. De tentoonstelling omvatte projecten die de afgelopen 25 jaar in Heiloo tot stand zijn gebracht. Uit ongeveer 100 gebouwen is een selectie gemaakt van 24 waardevolle projecten die het... Lees verder »

Renovatie clubhuis

Periode: 2013-2015 Hockeyvereniging de Terriers bestaat sinds 1949 en telt rond de 850 leden. Het is een vereniging waarbij gezelligheid een belangrijke rol speelt. Het clubhuis is op sportcomplex Het Vennewater gelegen in een groene wijk in het zuidwesten van Heiloo. Het clubhuis is in 1977 gebouwd, met beneden de kleedkamers en daarboven de bar... Lees verder »